Accessibility tools

Sulje
Uratarinat | 3.1.2025

Työpaikan vahvuutena yhdessä kehittäminen – Robertin tavoitteena on jatkaa uraa Olvilla erilaisissa tehtävissä

Robert (oikealla) perehdyttämässä.

 

Robert Ritolan ensimmäinen työpäivä Olvilla panimotyöntekijänä oli mielenkiintoinen ja kiireinen. Eikä ihmekään, sillä tuona päivänä rikottiin päivässä täytettyjen litrojen ennätys. 

 ”Muistan hämmästyneeni, kuinka Olvin nopein täyttökone täytti 21 tölkkiä sekunnissa”, Robert muistelee. 

Alun perin Robert tuli Olville harjoitteluun myyntireskontraan vuonna 2016. Tarina pienestä 1878 syntyneestä panimosta yhdeksi Suomen suurimmista juoma-alan toimijoista ja markkinajohtajaksi useassa tuotekategoriassa kiehtoi häntä.  

Myyntireskontran harjoittelun jälkeen ura jatkui vuonna 2020 tuotantolinjalla panimotyöntekijänä, josta hän eteni tuotannon työnjohtajaksi vuonna 2023.  

Panimotyöntekijänä Robertin työtehtävään kuului varmistaa, että tuotantoprosessi pysyy käynnissä sekä valvoa tuotteiden laatua ja turvallisuutta. Työ on suurimman osan ajasta prosessien valvomista, mutta myös laadun raportoimista.  

Panimotyöntekijöillä on tärkeä rooli suomalaisten kesäjuomien valmistuksessa”, Robert kertoo. 

Olvi tukee monipuolisesti työntekijöidensä ammatillista kehitystä ja opiskelua. Myös Robert on hyödyntänyt mahdollisuutta ja opiskellut työn ohella sekä kauppatieteiden kandidaatiksi sekä maisteriksi. Panimotyöntekijänä hän teki vuorotyötä, mikä mahdollisti opintojen loppuun saattamisen. 

Tein opinnäytetyön Olville. Työskentelin ajoittain opintojeni aikana panimotyöntekijänä viikonloppuvuorossa, jotta pystyisin yhdistämään työn tekemisen ja opiskelun.” 

Lisää prosesseja ja dataa 

Tämänhetkinen ammattinimike Robertilla on supply chain controller ja hän työskentelee talousosastolla. Robertin työtehtäviin kuuluu muun muassa datan, prosessien ja investointien analysointi ja raportointi. Hän siirtyi nykyiseen tehtäväänsä vuoden 2024 syyskuussa.  

Robert näkee Olvin erittäin houkuttelevana työnantajana opiskelijoille ja vastavalmistuneille. 

Pörssiyhtiönä ja kansainvälisenä, kasvavana juoma-alan yrityksenä Olvissa on myös työnantajana vakautta”, hän pohtii. 

Positiivisuus on yksi Olvin arvoista, jonka Robert nostaa yhdeksi Olvin suurimmista vahvuuksista työpaikkana. Positiivisuus näkyy hänen mukaansa erinomaisena organisaatiokulttuurina, jonka yhteishenkeen kaikki uudet olvilaiset ovat olleet tyytyväisiä. Myös Robert itse on erittäin tyytyväinen, ja tavoitteena onkin jatkaa uraa erilaisissa tehtävissä Olvilla. Toisena erityisvahvuutena hän mainitsee Olvin innovatiivisuuden. 

Hyvä yhteistyö näkyy myös työntekijöiden ja esihenkilöiden välillä ja sujuu Robertin mukaan erinomaisesti.  

Työntekijät kehittävät jatkuvasti yhdessä esimiesten kanssa työympäristöä ja tuotantoprosesseja, mikä tekee työntekijöille työstä merkityksellistä. On arvokasta saada olla vaikuttamassa prosesseihin. 

 

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Uratarinat


Hard Seltzer vs. Perinteinen siideri: kumpi valita?

22.2.2025

Mikä on hard seltzer ja miten se eroaa perinteisestä siideristä? Hard seltzer on viime vuosina suosiotaan kasvattanut juoma, joka on erityisesti nuoremman sukupolven suosiossa. Se on käytännössä maustettua ja hiilihapotettua vettä,…

Mikä on Hard Seltzer ja miksi se on suosittu?

21.2.2025

Mikä on hard seltzer? Hard seltzer on alkoholipitoinen juoma, joka on saavuttanut suuren suosion viime vuosina. Se koostuu hiilihapotetusta vedestä, alkoholista ja luonnollisista aromeista. Olvin hard seltzer on erityisen houkutteleva…

Mitä eroa on Hard Seltzerillä ja muilla juomilla?

20.2.2025

Mikä on hard seltzer? Hard seltzer on suhteellisen uusi tulokas juomamarkkinoilla, ja se on saavuttanut nopeasti suosiota erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Mutta mitä tämä juoma oikeastaan on? Yksinkertaisesti sanottuna, hard…

Onko Hard Seltzer gluteeniton vaihtoehto?

19.2.2025

Mitä on hard seltzer? Hard seltzer on juomakategoria, joka on saanut viime vuosina suuren suosion erityisesti Pohjois-Amerikassa ja nyt myös Euroopassa. Se on alkoholipitoinen juoma, joka koostuu pääasiassa hiilihapotetusta vedestä,…

Miten tehdä Hard Seltzer -cocktail talvisiin juhliin?

18.2.2025

Parhaat Hard Seltzer -cocktail-reseptit talveen Talven juhlakausi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kokeilla uusia ja innovatiivisia cocktail-reseptejä. Olvin Hard Seltzerit ovat täydellinen pohja raikkaille ja kevyille talvisille…

Miten käyttää yrttejä Hard Seltzer -cocktailissa?

17.2.2025

Miten valita oikeat yrtit hard seltzer -cocktailiin Yrttien käyttö cocktailissa voi tuoda juomaan mielenkiintoisia makuvivahteita ja nostaa sen aivan uudelle tasolle. Kun pohjana on Olvin raikkaat Hard Seltzerit, yrteillä voi korostaa…