Accessibility tools

Sulje
Artikkelit | 4.11.2020

Aito suomalainen, käsintehty KevytOlo kombucha

 

 

Kombucha on fermentoitu (käymisteitse valmistettu) teejuoma, joka on vähäkalorinen, hiilihapollinen ja maultaan hieman hapan. Maustamattoman kombuchan maku muistuttaa kuivan ja happaman omenasiiderin makua. Käymisprosessin vaikutuksena kombucha sisältää pienen määrän alkoholia (< 1,2%).

Kombuchan perinteet ovat lähtöisin Pohjois-Kiinasta, Mantšurian alueelta. Tarkkaa vuotta ei tiedetä, mutta kombuchaa juotiin jo yli 2000 vuotta sitten. Kombuchaa pidetään perinteisesti ennen kaikkea vatsan hyvinvointia edistävänä juomana.

Kombucha valmistetaan lisäämällä teehen sokeria, hiivaa ja hyödyllisiä bakteereja. Fermentaation aikana bakteerit hajottavat sokerin ja teessä olevan kofeiinin ja muuttavat ne moniin orgaanisiin happoihin ja probiootteihin, jotka ovat hyvin ravitsevia ihmiskeholle.

Olennainen osa kombuchan valmistusprosessia on kombuchasieni eli scoby, jonka nimi tulee englanninkielen sanoista “symbiotic culture of bacteria and yeast”. Scoby on selluloosainen matto, jossa asuu bakteeri ja hiivaviljelmiä, jotka muuttavat makean teen kombuchaksi. Se on välttämätön osa kombuchan fermentaatioprosessia.

KevytOlo Kombucha on Suomessa aidolla käymisprosessilla, käsin pienissä erissä valmistettu, aito vihreä luomutee -pohjainen fermentoitu teejuoma. Pastöroimattomuuden ansiosta KevytOlo Kombuchan sisältämät maitohappobakteerit ovat säilyneet hengissä. Sokeria vain 3,9 g/100 ml. Makuina mustaherukka ja mansikka-granaattiomena.

 

KevytOlo – Valmistettu yhteistyössä luonnon kanssa.

Jaa

Aiheeseen liittyvää: Artikkelit


Elinvoimaisuus edellyttää peruspalveluita – Genelecin, Normetin, Olvin ja Ponssen yhteinen kannanotto Iisalmen sairaalan yöpäivystyksen säilyttämiseksi

26.11.2024

Ylä-Savossa toimivat yritykset Genelec, Normet, Olvi ja Ponsse tukevat Iisalmen sairaalan yöpäivystyksen säilyttämistä. Toimivat ja kattavat peruspalvelut ovat elintärkeitä koko Ylä-Savon alueen elinvoimaisuuden…