Olutmarinoitua lampaankaretta, punaista ohrattoa ja yrttiöljy
Olutmarinoitu lampaankare
Noin 2 karetta/syöjä
Marinadi:
- 1 tlk Olvi Brown Ale -olutta
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 laakerinlehti
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 omenan mehu tai kuutioitua omenaa
- Suolaa ja mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset ja hiero kareisiin. Anna seistä yön yli ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Paista kareet öljyssä kuumalla pannulla noin 2 minuuttia molemmin puolin, jos haluat kareen hyvin punertavana. Jos haluat kareen hieman kypsempänä, laita se paiston jälkeen noin 5-10 minuutiksi uuniin 200-asteeseen.
Yrttiöljy
- 1 pnt timjamia
- 1 pnt persiljaa
- 2 dl öljyä
- Mustapippuria ja suolaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl parmesanjuustoa hienoksi raastettuna
Laita ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Punainen ohratto
- 1 sipuli
- 3 valkosipulikynttä
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl tomaattimurskaa
- 600 g kypsiä ohrasuurimoita (keitä paketin ohjeen mukaan)
- Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää siihen kerma ja tomaattimurska, kuumenna ja keitä hetki kokoon. Lisää suurimot ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa lampaankare punaisen ohraton kanssa. Pirskota kareen ja ohraton päälle yrttiöljyä ja nauti pääsiäisateria ryhdikkään OLVI IPA -oluen kera.
Kuva ja resepti: Anikó Lehtinen
Aiheeseen liittyvää: Ruoka ja juoma